Koraller

Hej allesammen. Karen Marie her.

Hvis I har læst resten af alle de indlæg mine forældre har lagt ud har I nok lagt mærke til at dette er mit første indlæg. Jeg har ingået et væddemål med min far, om om jeg kan lave et blogindlæg om koraller og lægge det ud inden torsdag d. 26. sep. kl. 18.00 (vores tid). Det er nu onsdag d. 25. sep. kl. 11.00 (igen vores tid) ;-).

Mange ville nok starte et “blog” indlæg med noget a la:

Heey Bloggen! Nu er jeg tilbage. Nu skal i høre…

Meeeen…for det første har jeg ikke skrevet andet end det her blogindlæg og for det andet er jeg ikke blogger typen. I hvert fald ikke den bloggertype!! Jeg er måske mere den bloggertype der først får skrevet et indlæg når jeg har ingået et væddemål med min far;-)

Nå, men nok skæg og ballade. Jeg skulle skrive noget om koraller.

Det kommer til at foregå sådan her:

De koraller jeg gerne vil skrive om er nogen jeg selv har set når jeg har været ude at dykke og derefter har researchet på.

“Nu skal i høre…”

Mange forvæksler tit koraller med klipper eller planter, men faktisk er koraller små dyr, der hedder “koralpolypper”. Når man f.eks. Taler om “koraller” er det nok de her små dyr og de skeletter de efterlader når de dør, man taler om (uden at vide det). Når vi finder koraller på stranden er det “dyreskeletter” vi samler op og tager med hjem.

Selvom der findes flere hundrede koraller opdeler man dem for det meste i to grupper: Hårde koraller og bløde koraller. Hårdkoraller vokser ligesom i kolonier med mange tusind i hver og er ligesom “arkitekterne” bag et koralrev. Hårdkoraller er lavet af kalksten som (sjovt nok) er hårde og bliver til sidst til en klippe (og så tænker du nok “men sagde hun ikke lige at koraller ikke var klipper?” Og jo, det sagde jeg, men det er når korallerne dør at de bliver så meget til kalk at de bare bliver til en klippe…). Nå, men blødkoraller er (også sjovt nok) bløde og ligner lidt planter eller træer, bare under vandet (og nej nu siger jeg ikke at det er planter – det er stadig dyr – som bare ligner planter)

Koraller er fantastiske…

Både pågrund af deres farve, men også deres måde at leve på. Koraller får/har deres eksotiske farver pågrund af de alger der lever i dem (altså to dyr/planter der er afhængige af hinanden for at overleve ). Vidste du at tang er lavet alger og at nogen alger derfor er spiselige? Faktisk er korallers kroppe gennemsigtige og deres skeletter er hvide (ligesom menneskenes). Koraller behøver sollys (ligesom de fleste andre væsner og liv her på jorden) og for at få nok sollys er de også nød til at leve i klart vand. Grunden til at de behøver sollys, er at den alge der lever inden i dem behøver sollys for at overleve (indviklet/nørdet).

Wow, du kan jo begynde selv at avle koraller hjemme i stuen! Men hvis du har tænkt dig en karriere som koralavler, skal du huske at koraller trives bedst i saltvand på 21-29 grader (afhænger af hvilken type du vælger).

Koraller er noget af det bedste ved at dykke og/eller snorkle hernede (det er fiskerlivet også). Korallivet er så smukt over det hele. Jeg har selv set en masse koraller på forskellige snorkle- og dykkerture, alt efter hvor god “visibility”-en har været (det betyder sigtbarhed eller hvor meget og hvor langt du kan se under vand).

Så nu magter jeg ikke at skrive mere på den her forbandede blog (det skal lige siges at jeg har været godt irriteret på det her et par gange undervejs). Jeg vender nok tilbage med noget andet undervejs når jeg har ingået et nyt væddemål med min far eller noget i den stil.

Hej hej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...